Waar je bij een toertocht normaal gesproken niet in de prijzen kunt rijden, vulde sportpark De Goerie zich zaterdagmiddag toch met winnaars. De nieuwe formule van Katwijk Fietst beleefde – mede door het schitterende weer – een vliegende start. Vandaar dat ik hier best even een erepodium mag oprichten voor alle vrijwilligers, de deelnemers en ons goede doel, de Vereniging Katwijkse Ziekte.

De zomereditie van Katwijk Fietst lijkt zijn definitieve vorm en plek te hebben gevonden. Waar het zwaartepunt de afgelopen twee jaar lag op het kijken naar fietsen – een loodzware strandrace en een criterium op de Boulevard – wordt nu de breedte opgezocht. Of, zoals Katwijk Fietst-voorman Rob Onderwater het in de KP uitdrukte, van passief naar actief fietsen voor een publiek van jong tot oud. Van de dikke-banden-race voor de jeugd, een gezinstocht voor de recreatieve fietsers en een Classic over 80 en 150 kilometer voor de klasbakken op de racers. Schitterend weer, mooie routes en een sfeervol start- en finishdorp completeerden het geheel.

Wat mij betreft is er zaterdag een mooie basis gelegd voor het verder uitbouwen van dit evenement. De club kan het aan, en daarmee bedoel ik niet alleen de Afdeling Wielersport. Ik zal hier geen namen noemen, maar weet dat Rob en ik de inspanningen van alle vrijwilligers bijzonder hebben gewaardeerd: er staat inmiddels een geolied team, van de inschrijving tot het opruimen. En natuurlijk was het ook hartverwarmend om te zien hoeveel shirts met het KW!-label er zaterdag aan de start verschenen.

Wat mij betreft: volgend jaar weer (en nóg beter, want we zijn een lerende organisatie)!