De kogel is nog niet door de kerk – in dit geval: de algemene ledenvergadering – maar al wel door het Hoofdbestuur: er is groen licht voor een structuurwijziging van de club, het multifunctioneel gebruik van De Goerie en het herinrichten van ons clubgebouw! Dat tik je gemakkelijk op, maar er is behoorlijk wat werk aan voorafgegaan en er staat ons nog heel wat te wachten. Maar als de sfeer positief blijft en er worden resultaten geboekt, dan is het ook gemakkelijk om je schouders eronder te zetten. En uiteraard rekenen we als bestuur de komende tijd ook op jullie. Al was het maar met jullie aanwezigheid op de ledenvergadering, waar we met ons allen best een stempel op kunnen drukken.

Reuring

Wat gaat er veranderen, als de ledenvergadering ook akkoord gaat? De IJsclub Voorwaarts Katwijk wordt een omni-vereniging, waarbij de aangesloten clubs juridisch weer zelfstandig worden. Wij dus de Wielervereniging Katwijk. Of Katwijkse Wielervereniging! (KW!), dat is misschien wel zo handig. Hebben we het logo al in huis. Verder komen er dus aparte verenigingen voor Schaatsen en Skeeleren, en is er ruimte voor verdere uitbreiding. Allemaal met als doel: zoveel mogelijk reuring op De Goerie.

Daarover gesproken: het complex en het gebouw worden overgeheveld in (waarschijnlijk) een beheersstichting, die zich louter gaat bezighouden met het beheer en onderhoud van het complex. De hypotheek is momenteel 0 euro, dus de stichting kan eenvoudig aan geld komen door een (goedkope) lening, inkomsten van gebruikers (huurders), de bar en mogelijk ook subsidies en sponsorgelden.

Wedstrijden

Wat kun je – binnen afzienbare tijd – allemaal doen op De Goerie? Het hoofdbestuur heeft dinsdagavond al besloten dat de skeelerbaan wordt vernieuwd, geheel volgens de richtlijnen van de KNSB. Dat betekent dat er behalve trainingen ook wedstrijden kunnen worden gehouden. De gemeente heeft voor het opknappen van de baan 80.000 euro beschikbaar. Daarvoor komt er een baan van beton, die iets breder is dan de huidige. Het schaatsoppervlak wordt iets kleiner, maar – zoals oud-voorzitter Gerard van Beelen het zei – ijs moeten we de komende jaren louter als een cadeautje zien. We moeten onze pijlen vooral op andere sporten richten. De vervanging van de skeelerbaan staat nog voor deze zomer gepland.

Op de krabbelbaan willen we een jeu de boules-complex inrichten (de sport wordt weer helemaal hip, ook onder jongeren!) en mogelijk ook een beweegtuin. Graag pakken we als bestuur ook de suggestie van Rob van den Oever op, om rond De Goerie een mountainbikeparcours voor de jeugd aan te leggen: veilig, compact maar toch uitdagend. Volgens Rob heeft de parcoursbouwer die we ook voor ‘Valkenburg’ in de arm hebben genomen, hem verzekerd dat dit kan. Bijgevoegde kaart geeft alle activiteiten weer. En misschien komen er wel meer, want deze week kregen we ook de suggestie om de skeelerbaan open te stellen voor jongeren die veilig willen skelteren. Ook daaraan schijnt behoefte te zijn. Andere suggesties zijn welkom.

Clubhuis

Dan het clubhuis. Voor wie mijn presentatie tijdens de seizoensopening heeft gemist, hier nog wat plaatjes van StudioZo. Een gezellig honk moet het worden, met een bar, loungehoek, zitjes, (nep)open haard en veel wieler- en schaatsattributen.

Het is er nog niet, maar ik heb er zelf goede hoop op dat we dit voor het wegseizoen 2017 voor elkaar gaan krijgen.

In elk geval: Moedig Voorwaarts!