IJsclub Voorwaarts Katwijk
Het hele jaar actief!

Katwijk weer startlocatie voor Start2Bike

De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven heel anders gaat dan op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe in Katwijk mee met Start2Bike bij de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je in vier trainingen van elk drie uur aan de basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig fietsen. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen. Bovendien mag je de rest van het jaar gratis meetrainen en -rijden met de mannen en vrouwen van de Afdeling Wielersport van de ijsclub.

Sportpark De Goerie
De Start2Bike lessen beginnen op sportpark De Goerie (de landijsbaan, Goerie 1 in Katwijk) op zaterdag 25 maart (en de drie zaterdagen daarna) om 9.30 uur. De lessen worden gegeven door leden van de Afdeling Wielersport. Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen. Als mountainbiker ben je na vier lessen getraind om een uitdagende tocht van 25 kilometer te voltooien. Ga je wielrennen? Dan ben je klaar voor een tocht van minimaal 50 kilometer.

Wielerbond NTFU
Start2Bike is een initiatief van de NTFU, de grootste wielerbond van Nederland. De kosten zijn 37,50 euro voor vier trainingen, maar in Katwijk krijg je daar dus ook een gratis lidmaatschap van de Afdeling Wielersport voor de rest van 2023 bij. Dat betekent: meedoen met de wekelijkse trainingen/ritten op dinsdag- en donderdagavond, de clubritten op zaterdag of zondag en de sociale activiteiten in het clubhuis.
Wat heb je nodig om mee te doen aan Start2Bike? Bij de wielrenners een racefiets en de verplichte helm. Bij de mountainbikers kan eventueel – als je zelf niet over een mountainbike en helm beschikt - ook een fiets en helm van de vereniging worden gebruikt.

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in via deze website, kies voor de startlocatie Katwijk en lees meer informatie.