IJsclub Voorwaarts Katwijk
Het hele jaar actief!

Startlocatie voor Start2Bike

IJsclub Voorwaarts Katwijk is startlocatie voor Start2Bike.
Ben je onlangs gestart met mountainbiken of wielrennen? Of heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan is Start2Bike iets voor jou. Tijdens 4 trainingen van elk 3 uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Iedere training staan 2 thema's centraal. Lees hieronder meer over de inhoud van de trainingen.

Aanvang: jaarlijks in het voorjaar.

Voor meer informatie, actuele data en inschrijving zie: www.start2bike.nl

Kosten: € 37,50 voor de gehele cursus. Daarvoor krijg je:
1. 4 trainingen onder begeleiding van een ervaren instructeur
2. Een veiliger gevoel op de fiets
3. Trainen in een groep, gezelligheid gegarandeerd!
4. Binnen 4 weken leer je de basistechnieken op de fiets
5. Na de training kun jij gegarandeerd een tocht tussen de 15 en 25 kilometer aan.
6. Je fiets is verzekerd tot €750,- (tijdens de S2B training) met de unieke NTFU verzekering
7. Een editie van Fietssport magazine vol met leuke verhalen over wielrennen en mountainbiken.

Inhoud:
Training 1

De eerste training maak je kennis met elkaar en met de trainers. Je start vervolgens direct met de eerste praktische oefeningen. De meeste deelnemers welen al hoe ze moeten schakelen, maar toch zijn hier nog wat handige tips voor te geven. Daarna komt het remmen aan bod. Remmen is een kwestie van balans. Hoe je reageert in noodsituaties, bochten en afdalingen, alles komt aan bod!

Training 2
Hoe neem je nu goed een bocht? Voor veel mensen blijft dit toch lastig. In de tweede training leer je dit allemaal. Als je bij een vereniging wilt fietsen, fiets je vaak in een groep. Hoe je je veilig kunt manoeuvreren in een groepje leer je ook in deze training.

Training 3
Vaak kom je obstakels tegen op de weg of in het bos. Hoe je hier het beste mee om kunt gaan leer je in training drie. Tevens komt balans aan bod. Balans is erg belangrijk als je in een groep rijdt, of bijvoorbeeld in het bos.

Training 4
In de laatste training leer je klimmen en dalen. Snel terugschakelen, anticiperen op wat er komen gaat en je houding op de fiets. Het komt allemaal aan bod. Verder leer je ook hoe je het beste balans kunt houden in een afdaling.