Parijs is nog ver, maar het fameuze Tourspel van de Afdeling Wielersport van de IJsclub Voorwaarts Katwijk werpt zijn schaduwen reeds vooruit. Doe mee (voor 5 euro) en schrijf je in! Al het geld wordt uitgekeerd aan de nummers 1 (60 procent), 2 (30 procent) en 3 (10 procent) van het eindklassement. Het spel is simpel maar geniaal in zijn eenvoud: kies in de laatste week vóór de Tour begint 12 renners uit (maak een mooie mix van klassementsrijders, sprinters, tijdrijders en lone wolves) die voor jou drie weken lang punten moeten binnenslepen. Dat gebeurt zodra ze in een etappe bij de top tien rijden. En let op: ook de eindstand en de verschillende truien leveren extra punten op. Alles staat op de spelsite nog eens uitgelegd. Zodra de deelnemende ploegen en hun renners bekend zijn, hoef je ze in het spel alleen maar aan te vinken. Meedoen is niet alleen voorbehouden aan leden van de Afdeling Wielersport, nodig ook vrienden, bekenden of de buren uit. Hoe meer zielen, hoe meer poen er te verdelen valt onder de echte wielerkenners.

Schijf je nu alvast in via de volgende link: