Beginnende wielrenners een steuntje in de rug geven en tegelijkertijd het technisch kader van onze club verbreden. Die twee elementen komen samen in de NTFU-cursus Start2Bike die op 2 april is begonnen bij onze Afdeling Wielersport. Christiaan Weegink en Bas van der Plas hebben de eendaagse opleiding voor trainer Start2Bike gevolgd in Apeldoorn (Hans Ruigrok deed hetzelfde op de mountainbike, maar komt pas later in actie) en nemen op vier zaterdagen in april zes vrouwen en twee mannen onder hun hoede. Er wordt onder meer geoefend op techniek, maar ook op het veilig rijden in een groep. In het najaar houden we deze cursus ook voor mountainbikers. Het enthousiasme van Bas, Christiaan en Hans straalt ongetwijfeld af op de groep beginners, van wie een aantal wellicht ook nog doorstroomt naar onze vereniging. En onze club kan voortborduren op de kennis en ervaring die zij met deze groep opdoen. Wellicht is het de opmaat om ook de volwaardige opleiding voor wielertrainer te doen; daar wordt de club alleen maar beter van!