De reserveringsmodule gaat dicht, het machinepark krijgt weer een plek in de opslag en de jassen van de vrijwilligers gaan in de mottenballen tot een volgende ijstijd. De dooi zet de komende dagen snel door en er valt niet meer te schaatsen. Het was een bijzondere openstelling van de Goerie in een bijzondere tijd, waarbij we – gedwongen door allerlei protocollen – niet door iedereen begrepen keuzes moesten maken. Zelf staan we daar nog steeds achter: door te kiezen voor de jeugd (die bij het sporten geen anderhalve meter afstand hoeft te houden), konden we zoveel mogelijk liefhebbers laten profiteren van ons ijs. En bijna 2000 reserveringen in vier dagen tijd geven aan dat het in een behoefte voorzag. Onze grote dank gaat uit naar de fantastische ploeg vrijwilligers die – ook vóór de openstelling – dagenlang van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de weer was om de baan sneeuwvrij te maken, te preparen en open te houden. Grote klasse! En de winst van deze ijsperiode is toch ook dat iedereen er nu van overtuigd is dat periodes van vorst en ijs nog steeds mogelijk zijn, zelfs met de klimaatverandering. Heel graag dus tot een volgende keer op de Goerie, als we weer opengaan voor jong én oud!