venster sluiten

INLOGGEN

Het is begin februari 2017. Nog een paar weken en dan beginnen de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. Er staan nog drie schaatstrainingen op het programma voordat TEAM NL op 14 maart een onvergetelijk avontuur tegemoet gaat. De schaatsers van IJsclub Voorwaarts Katwijk die meegaan vinden het maar wat spannend.

‘Ik heb er erg veel zin in maar vind het ook super spannend’, aldus Michelle Zeeman. Michelle zal in Oostenrijk meedoen aan shorttrack op de afstanden 333 en 500 meter. Michelle woont in Noordwijk in haar eigen appartement. ‘Ik ben trots dat ik zelfstanding in een eigen appartement woon en dat ik veel dingen in huis zelf kan doen’. Daarnaast kan ze altijd hulp vragen aan de begeleiding van het wooncomplex waar Michelle woont. Naast het schaatsen gaat Michelle ook wekelijks naar de sportschool om aan daar aan haar kracht en conditie te werken en doet zij met een grote groep vriendinnen aan streetdance. Ook paardrijden en bowlen doet ze graag. Michelle: ‘Ik vind het fijn en gezellig om te sporten en daarmee contacten met anderen te onderhouden. Na het sporten heb ik een voldaan gevoel’.

Marieke Kuijt heeft tijdens de Nationale Spelen 2016, gehouden van 1 tot en met 3 juli in Nijmegen, meegedaan aan het onderdeel skeeleren. Marieke heeft daar al twee mooi medailles gewonnen. ‘Ik ben erg trots op mijn medailles die ik gewonnen heb’ zegt Marieke. ‘Ook ben ik trots dat ik mee mag doen met de Special Olympics World Winter Games 2017’. Marieke zal in Oostenrijk meedoen aan shorttrack op de afstanden 333 en 500 meter. Marieke woont in een eigen appartement in een begeleid wonen complex in Katwijk en heeft het daar heel erg naar haar zin. Marieke houdt ook van wandelen en traint samen met haar vader ieder jaar voor de Nijmeegse vierdaagse. Ook de Katwijkse Kippenloop (42 km.) staat ieder jaar als ‘opwarmertje’ voor de vierdaagse op de kalender. Marieke: ‘Sporten geeft mij ontspanning en ik word er blij van’.

‘Sporten is goed voor mijn lichaam en ik krijg een goed gevoel als ik iets presteer’, zegt Peter le Clercq. Naast het schaatsen doet Peter ook aan hardlopen. ‘Vanaf het moment dat ik hoorde dat ik mee mocht naar de Special Olympics Word Winter Games ben ik ook gaan hardlopen want ik wil fit aan de start verschijnen’. Peter zal in Oostenrijk meedoen aan shorttrack op de afstanden 333 en 500 meter. Peter woont thuis bij zijn ouders in Noordwijk en heeft daar een kamer vol met muziekapparatuur. Muziek is voor Peter een belangrijke hobby. Peter speelt piano en treed met zijn band Connected veelvuldig op. Het favoriete nummer van Peter is Superstition van Stevie Wonder. Peter: ‘Gewoon een schitterend nummer’.

Wil je Michelle, Marieke en Peter volgen? Dat kan via www.specialolympics.nl/world-winter-games-2017-oostenrijk en www.facebook.com/specialolympicsnl.