Het jubileumboek ‘Voor spek en bonen’ over de 125-jarige geschiedenis van IJsclub Voorwaarts Katwijk is te koop bij The Readshop in Katwijk aan Zee, Bike Totaal Luyten in Katwijk aan den Rijn en het Katwijks Museum. De officiële verkoopprijs is 19,99 euro, maar in dit jubileumjaar 2018 is het verkrijgbaar voor 14,99 euro. Voor leden van de IJsclub Voorwaarts Katwijk geldt de speciale prijs van 12,50 euro als het boek in het clubhuis wordt aangeschaft. Het boek is via deze site ook online te koop: dan is de prijs 17,50 euro (inclusief verpakkings- en verzendkosten).

Auteur van ‘Voor spek en bonen’ is oud-voorzitter Gerard van Beelen van Voorwaarts. Hij beschrijft niet alleen de historie van de club, maar ook de schaatscultuur in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Het boek is daarmee een belangrijk tijdsdocument, ook al door de vele schitterende foto’s die erin zijn opgenomen.