Van 18 t/m 24 maart 2017 nemen in totaal 3.500 sporters met een verstandelijke beperking uit 117 landen het tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Winter Games <http://www.austria2017.org/en/home> in Oostenrijk (Graz, Schladming, Ramsau en Styria). ’s Werelds grootste wintersportevenement in 2017. Tijdens de World Games kunnen de sporters van Team NL hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Team NL doet met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

3 schaatsers van IJsclub Voorwaarts uit Katwijk zijn uitgenodigd door Team NL om ons land te vertegenwoordigen bij het schaatsen. In maart gaan Michelle Zeeman, Peter le Clercq (beide uit Noordwijk) en Marieke Kuijt (uit Katwijk) met trainer Remco van Beelen naar Oostenrijk. Het gaat allemaal officieel, de schaatsers zijn gekeurd door een sportarts en hebben diverse testen moeten ondergaan. In de zomer stond er een stevig skeelertraining op het programma. Het plezier staat boven aan, maar trainer Remco kijkt toch ook graag met een schuin oog naar het podium. Vanaf oktober gaan de schaatstrainingen weer beginnen en is er zelfs een trainingsweekend gepland.

De schaatsers zijn op zoek naar sponsors, een behoorlijk gedeelte van de reis moeten ze zelf betalen. Iedere euro is welkom. Regelmatig zullen we u via de krant op de hoogte houden van de vorderingen van de schaatsers. Een Crowdfunding zal worden opgezet en er is al een

rekeningnummer geopend (NL86RABO3181733725) t.a.v. D.G.Kuijt Special Olympics.

Voor verdere informatie kunt u bellen met 071-4016072 en vragen naar Dirk.

De Special Olympics staat niet alleen in het teken van sport. In de eerste week staat er een cultureel-programma gepland en de tweede week zullen de sportwedstrijden plaatsvinden. De deelnemers van IJsclub Voorwaarts zien er naar uit om met Team NL af te gaan reizen. Kunt u ze dat steuntje in de rug geven?

Foto: v.l.n.r. Marieke Kuijt, Remco van Beelen, Michelle Zeeman en Peter le Clercq