venster sluiten

INLOGGEN

Landijsbaan

Entree
Volwassenen: 2,50 euro
Kinderen tot 18 jaar: 2,00 euro

Abonnementen

Vroege vogels krijgen korting. Koop een abonnement op de Landijsbaan via deze link.

Een gezinsabonnement voor een winterperiode landijsbaan kost 10,00 euro per jaar, waarbij u akkoord gaat met automatische incasso voor de volgende jaren. Onder een gezinsabonnement vallen twee gezinshoofden en kinderen tot 18 jaar.

Lidmaatschap opzeggen vóór het begin van een nieuw seizoen, dus voor 1 november!

IJsbaan ‘De Goerie’ is een landijsbaan, gelegen aan de Groen van Prinstererweg in de Hoornes. Vanaf 1991 heeft IJsclub Voorwaarts Katwijk het beheer over de landijsbaan. De landijsbaan bestaat uit een terrein met aan de buitenzijde een skeelerbaan. Het binnenterrein wordt ‘s winters onder water gezet door het overpompen van water uit de nabijgelegen Rijn.
Veel vorst is er niet voor nodig om de baan schaatsklaar te krijgen. Na een paar nachten met 5 graden of meer vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt is het ijs circa vijf centimeter dik en kan er worden geschaatst. Bij schaatsen hoort natuurlijk een gezellig stukje muziek en een koek en zopiekraam. Op ‘De Goerie’ is dit beide uitstekend verzorgd en kunt u onder andere een stevige kop snert of een warme beker chocolademelk tegen zeer schappelijke prijzen kopen.

Wil je in de winter snel weten wanneer de baan opengaat, kijk dan op de homepage van deze site.

Historie

De IJsclub Voorwaarts Katwijk heeft een rijke geschiedenis. De 125-jarige historie is beschreven in een schitterend jubileumboek dat in het clubhuis verkrijgbaar is.