Landijsbaan

Landijsbaan De Goerie is open! Ons ijs is veilig, maar het coronavirus is dat niet. Daarom moet IJsclub Voorwaarts Katwijk aan strenge regels voldoen om schaatsers toe te laten. Eén van die regels is dat de baan alleen toegankelijk is VOOR JONGEREN TOT EN MET 17 JAAR. Voor hen is het regime wat soepeler. Zij hoeven bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand te houden. Verder wordt er geschaatst in blokken van anderhalf uur en is RESERVEREN VERPLICHT.

Andere regels zijn: geen koek en zopie én geen mogelijkheid om van de toiletten gebruik te maken.

Om te kunnen schaatsen moet online een tijdblok worden gereserveerd. Dat is gratis voor onze leden (neem wel het pasje van de ijsbaan én je e-ticket mee). Niet-leden (tot en met 17 jaar) betalen 3,00 euro per tijdblok. Er kan behalve naar het ticket ook om je legitimatie worden gevraagd.

Dat kan via deze knop (let op: reserveer hooguit een dag vooruit, het moet wel blijven vriezen).

Voor ons is dit ook onze eerste coronacrisis en we krijgen deze regels opgelegd. Soms zal het improviseren zijn, daarvoor vragen wij uw begrip. Volg in elk geval de aanwijzingen van onze vrijwilligers op en ga niet met ze in discussie. Als we de regels niet opvolgen, kan de ijsbaan bij het overtreden van de coronaregels door de gemeente weer worden gesloten.

Kinderen tot en met 12 jaar mogen worden begeleid door één volwassene. Die mag wel helpen met het onderbinden van de schaatsen, maar mag NIET op het ijs komen. Wilt u tijdens het schaatsen aan de kant blijven staan, houd dan minimaal 1,5 meter afstand van andere bezoekers. Kom zoveel mogelijk lopen of fietsend naar de Goerie, om een parkeerchaos te voorkomen.

ABONNEMENTEN

Het afsluiten van een abonnement is weer mogelijk vanaf 1 april 2021. Vanwege de coronamaatregelen willen we de toeloop naar de ijsbaan zoveel mogelijk voorkomen.

Volwassenen: 2,50 euro
Kinderen tot 18 jaar: 2,00 euro

Abonnementen

Vroege vogels krijgen korting.

Een gezinsabonnement voor een winterperiode landijsbaan kost – mits voor 1 november besteld –  10,00 euro per jaar mét automatische incasso en 12,50 euro zonder automatische incasso

Onder een gezinsabonnement vallen twee gezinshoofden en kinderen tot 18 jaar.

Lidmaatschap opzeggen vóór het begin van een nieuw seizoen, dus voor 1 november!

IJsbaan ‘De Goerie’ is een landijsbaan, gelegen aan de Groen van Prinstererweg in de Hoornes. Vanaf 1991 heeft IJsclub Voorwaarts Katwijk het beheer over de landijsbaan. De landijsbaan bestaat uit een terrein met aan de buitenzijde een skeelerbaan. Het binnenterrein wordt ‘s winters onder water gezet door het overpompen van water uit de nabijgelegen Rijn.
Veel vorst is er niet voor nodig om de baan schaatsklaar te krijgen. Na een paar nachten met 5 graden of meer vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt is het ijs circa vijf centimeter dik en kan er worden geschaatst. Bij schaatsen hoort natuurlijk een gezellig stukje muziek en een koek en zopiekraam. Op ‘De Goerie’ is dit beide uitstekend verzorgd en kunt u onder andere een stevige kop snert of een warme beker chocolademelk tegen zeer schappelijke prijzen kopen.

Wil je in de winter snel weten wanneer de baan opengaat, kijk dan op de homepage van deze site.

Historie

De IJsclub Voorwaarts Katwijk heeft een rijke geschiedenis. De 125-jarige historie is beschreven in een schitterend jubileumboek dat in de webshop van deze site verkrijgbaar is.