Afgelopen zomer hebben de Special Olympics 2016 plaats gevonden in Nijmegen. Deze nationale spelen voor sporters met een beperking doen niet onder voor de bekende Olympische Spelen.

Special Olympics

Er werd geopend met een ceremonie in het Goffertstadion, waar de Olympische vlam werd ontstoken en Frans Bauer een flink deuntje zong. Daarna konden de wedstrijden beginnen en sportten de 2400 deelnemers op verschillende locaties in de Nijmegen, Wijchen en Groesbeek. Het Special Olympics Dorp waar sporters konden overnachten stond in Heumensoord. Marieke Kuijt en Daniëlle Guijt waren aanwezig met hun coach Remco van Beelen om IJsclub Voorwaarts Katwijk te vertegenwoordigen op het onderdeel skeeleren. En dat deden ze met prachtig gevolg: Marieke en Daniëlle wonnen beiden een gouden én een zilveren plak.

Indrukwekkend resultaat

Eerder behaalde IJsclub Voorwaarts al indrukwekkende resultaten; tijdens de Super Cool Skeelerwedstrijd voor mensen met een beperking in Almere op 18 juni 2016. Peter le Clercq, Peter Keijzer, Marieke en Daniëlle hebben daar diverse wedstrijden gereden. De sporters wisten hier alle vier een gouden plak te behalen.

De gemeente Katwijk is trots dat er zoveel ruimte is voor G-Sporters in ons dorp. Daarom werden de sporters woensdag 7 juli 2016 op het gemeentehuis gehuldigd door wethouder Krijn van der Spijk. Ze werden beloond voor hun uitzonderlijke prestaties op de Special Olympics 2016.

Olympics World Winter Games Graz

In maart 2017 gaan er drie schaatsers van de IJsclub naar de Special Olympics World Winter Games in Graz, Oostenrijk.