Ons ijs is veilig, maar het coronavirus is dat niet. Daarom moet IJsclub Voorwaarts Katwijk aan strenge regels voldoen om open te mogen. Eén van die regels is dat de baan alleen toegankelijk is voor jongeren tot en met 17 jaar. Voor hen is het regime wat soepeler. Zij hoeven bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand te houden. Verder wordt er geschaatst in blokken van anderhalf uur en is reserveren verplicht. Andere regels zijn: geen koek en zopie én geen mogelijkheid om van de toiletten gebruik te maken.

Voor ons is dit ook onze eerste coronacrisis en we krijgen deze regels ook maar opgelegd. Soms zal het improviseren zijn, daarvoor vragen wij uw begrip. Volg in elk geval de aanwijzingen van onze vrijwilligers op en ga niet onnodig in discussie. Als we de regels niet opvolgen, kan de ijsbaan bij het overtreden van de coronaregels weer worden gesloten.

Schoolklassen zijn wel welkom: een afspraak kan worden gemaakt met Karin van der Bent, 06 – 42 90 35 48.

Lees hier ons volledige Coronaprotocol