IJsclub Voorwaarts Katwijk
Het hele jaar actief!

Vernieuwen en ontwikkelen

Als één van de ouds te verenigingen van Katwijk (sinds 1893) blijft IJsclub Voorwaarts zich verjongen. We zijn niet alleen 's winters, maar het hele  jaar door actief. U kunt bij ons wielrennen, skeeleren of schaatsen. Scholen weten ons te vinden voor hun sportdagen en we bieden ruimte aan evenementen. Voor de Hoornes zijn we een 'Huis van de Wijk'. Daarnaast zetten we ons in voor de ontplooiing van mensen met een beperking. We bieden onderdak aan de Stichting Sport en Recreatie Gehandicapten en de jongeren van Dagbesteding De Goerie van ’s Heeren Loo helpen ons bij het onderhouden en exploiteren van het sportpark.

Abonnementen landijsbaan

De IJsclub Voorwaarts Katwijk is druk bezig met de voorbereidingen op het winterseizoen. Dat gebeurt voor en achter de schermen. Het terrein en het machinepark worden klaargemaakt voor hopelijk weer één of meerdere weken schaatsplezier op de Goerie. Onze ledenadministratie werkt aan het klaarmaken van de abonnementen voor 2023, die waarschijnlijk in de loop van december worden bezorgd. Het afsluiten van een abonnement is nog steeds mogelijk op onze pagina Schaatsen. Maar let op: als de ijsbaan open is, worden er geen abonnementen meer verkocht. Onze trouwe leden en donateurs krijgen dan voorrang.

Landijsbaan De Goerie

Schaatsen op natuurijs is de sport van de hoop. Zelfs met de klimaatverandering is de kans op strenge winters nog steeds aanwezig. Dus als het weer flink vriest, heeft Katwijk op sportpark De Goerie nog steeds een veilige en gezellige schaatsbaan. Een gezinsabonnement op de Landjsbaan kost maar een tientje per jaar en u steunt daarmee onze club.

VERDER NAAR SCHAATSEN

Afdeling Wielersport

Bij onze Afdeling Wielersport kunt u het hele jaar door op de pedalen staan. We hebben groepen die er bij voorkeur met de racefiets op uittrekken, maar we hebben ook een actief MTB-afdeling en er wordt ook aan strandracen en gravelbiken gedaan. En fietsen is natuurlijk allang geen 'mannensport' meer. Het smaldeel vrouwelijke renners groeit gestaag.

VERDER NAAR WIELRENNEN

Afdeling Skeeleren

Op sportpark De Goerie worden elk voorjaar skeelerlessen gegeven voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Dat gebeurt in het seizoen wekelijks op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur. We beginnen in de tweede week van april en de laatste les is begin juli. Wil je meedoen? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Skeeleren.

VERDER NAAR SKEELEREN

Evenemententerrein

Door de perfecte ligging en de inrichting van het terrein is sportpark De Goerie bij uitstek geschikt voor het houden van evenementen. Of het nu sportdagen van scholen zijn of een festival, u kunt bij ons terecht. Niet alleen het terrein, maar ook het clubhuis kan worden gebruikt voor kleinschaliger activiteiten. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina Verhuur.

VERDER NAAR VERHUUR